portal_bg

Deltapontjes, de leukste pontjes rondom de Hoeksche Waard! 

Eilandhoppen rondom het Haringvliet: dat kan met de Deltapontjes. Niet alleen krijgen bezoekers een unieke belevenis door met bijzondere scheepjes te varen, ook kunnen ze letterlijk en figuurlijk alle kanten op om zo het Haringvliet en omgeving te ontdekken.rontje pontje klein 2

Het Deltapontjes netwerk strekt zich uit over de hele regio Haringvliet. In totaal varen er dit jaar tien bootjes in dit gebied: negen veerpontjes én de Waterbus. De Waterbus vaart vanaf Rotterdam en Dordrecht naar het eiland Tiengemeten. De pontjes varen tussen de Hoeksche Waard, Voorne Putten en Goeree Overflakkee. De meeste pontjes varen tussen eind april en eind september, maar een aantal vaart het hele jaar door voor woon-werkverkeer. Met bijzondere schepen kunnen mensen overvaren met de wind in de haren en zo genieten van een belevenis om nooit meer te vergeten! Het grote water is voor velen heerlijk avontuurlijk; even een moment om te ontspannen. Doordat elke pont een eigen karakter heeft, krijgen mensen steeds weer een andere ervaring tijdens het varen. Ofwel: de Deltapontjes vervelen nooit.

Kijk voor de actuele dienstregeling van het Rondje pontje op de website van Veerdienst Lucretia en Veerdienst Anna.

Op alle verbindingen kan de fiets mee aan boord. Door het fietsknooppuntensysteem is het makkelijk om een leuk rondje te fietsen over een of meerdere eilanden. Uitrusten kan bij een van de vele horecagelegenheden. Nu het mooier weer wordt, is het extra leuk om met de Deltapontjes te varen en eropuit te trekken. Zeker met kinderen, want ook zij zullen genieten van al het moois dat het gebied te bieden heeft. Niet voor niets worden de Deltapontjes ook wel de leukste pontjes rondom de Hoeksche Waard genoemd! 

De Deltapontjes zijn mede mogelijk gemaakt met steun van de provincie Zuid-Holland.

Hier vindt u de Deltapontjes brochure van 2018 met informatie en vaartijden. 

Press for more information about ferries in and around Haringvliet.

Mehr info über die schönste fähren um den Haringvliet.

 

 

 

bijdrage