Bladmotief

Het ontwerp

Dave Hoffers is architect, maar nam de uitdaging aan om een kunstpicknickplek te ontwerpen. Dat werd het ´HET BLAD`. Bij zijn voorstel voor een ontwerp voegde Dave Hoffers het volgende gedicht:

Als herftsbladeren, verloren en verdwaald in de lente…

Het warme rood voorzichtig vertaald naar gevoel…

Zoals de zon ze daadkrachtig nog probeert te verwarmen…

Zo zijn die bladeren het stralen verleerd, in de winter…


Het land in, bewegen. Uitzicht hebben over de velden. Dan even stoppen. Even een boterhammetje eten, uitrusten. In de zon zitten. Uit de wind zijn. Toch genieten van het land­schap, het weidse zicht. Even liggen, wegdromen, alles vergeten. Kinderen kunnen klauteren. Bij slecht weer kun je schuilen tegen wind en regen. Bij mooi weer kun je er met meer gebruik van maken. Je kunt het gebruiken zoals je wilt. Dichtbij het gras blijven. Een zijn met de natuur. De wind voelen.... de zon op je gezicht voelen. Deze picknick plek is ondergeschikt aan de natuur. De natuur blijft het belangrijkst.

Het Blad is in polyester uitgevoerd.

De kunstpicknickplaats in beeld

Het picknickrecept

Benodigdheden en bereiding voor 2 personen:

250 gram kalkoenfilet, 8 sneetjes meergranen brood, 2 el. gesnipperde rode uien, 3 el. verse fijngeknipte bieslook, 2 el. verse gehakte peterselie, 4 el. mayonaise, mosterd, zout, witte peper, 1 krop veldsla.

Snijd de kalkoenfilet in blokjes, doe olie in een pan en braad de kalkoen tot deze gaar is. Laat de kalkoen daarna afkoelen. Neem een kom en doe hier de fijngesneden rode ui, de bieslook, de peterselie, de mayonaise en de mosterd in. Meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Als de kalkoenblokjes afgekoeld zijn, doe deze dan bij het mengsel, goed roeren. Neem 4 sneetjes brood en beleg ze met veldsla. Verdeel het mengsel over de sneden brood en bedek telkens met een tweede snee brood.

Aanliggende routes

Fietsknooppuntensysteem (Het Bladmotief vindt u tussen knooppunt 12 en 17)

 

Links

www.nationaallandschaphoekschewaard.nl

  • Dave Hoffers is architect, maar nam de uitdaging aan om een kunstpicknickplek te ontwerpen.
  • 2007
  • Schoutsdijk, Zuid-Beijerland, tussen fietsknooppunt 12 en 17)