Bloemmotief

Het ontwerp

Het ontwerp `DE BLOEMEN` is tot stand gekomen in een artscape project van leerlingen van de Willem van Oranje en de RSG Hoeksche Waard. Dit zijn allebei scholen voor voortgezet onderwijs in Oud-Beijerland. Artscape was een project voor culturele talentontwikkeling van het Kunstgebouw te Rijswijk.

De leerlingen hebben dit ontwerp zelf gemaakt en hebben ook aan de realisatie hun steentje bijgedragen. Het ontwerp ligt in het recreatiegebied  ‘De oude Tol’ . Een begrip bij inwoners van Oud-Beijerland. Veel fietsers uit de Hoeksche Waard weten deze plek ook te vinden en te waarderen. Deze kleurrijke picknickplek past prima bij de parkachtige uitstraling van het gebied.

De kunstpicknickplaats in beeld

Het picknickrecept

Recept Waldorfsalade

Ingrediënten en bereiding:

Bak 600gr kipfilet rondom bruin.  Vuur laag en deksel op de pan. Zo in ca 1/2 uur gaar laten worden. Snij ondertussen 5 stelen bleekselderij in kleine stukjes. Schil 3 grote appels en ontdoe ze van het klokhuis, snij appel in stukjes en voeg toe aan bleekselderij . Maak dressing van yoghurt, mayonaise, beetje kerrie, peper en zout. Meng de dressing met de appel, bleekselderij.  Bak 150gr walnoten en hak ze in stukjes en voeg deze toe, snij de gegaarde kipfilet in stukjes en voeg deze toe.

Deze salade is heerlijk met waldkorn of walnoten brood. Ook zeer smakelijk om koud te eten. Ideaal voor een picknick!

Aanliggende routes

Fietsknooppuntensysteem, tussen knooppunten 3 en 18.

 

Links

www.nationaallandschaphoekschewaard.nl

  • Leerlingen van de Willem van Oranje en de RSG Hoeksche Waard
  • 2009
  • Oude Tol, Oud-Beijerland