Boter, Kaas en Eieren

Het ontwerp

Voor zijn ontwerp heeft Adriaan Seelen een link gelegd tussen de historie van het landschap en de vorm die het landschap op deze plek nu heeft als nieuwe natuur. Van oudsher is het landschap gekend als boeren gebied, een gebied waar boeren hun vee hielden en hun oogsten binnen haalden. Daarnaast heeft het ook al langer in meer of mindere mate een recreatieve functie.

Met name de oude bestemming, het boerengebied waar alle producten vandaan kwamen die in ons dagelijks levensonderhoud voorzagen vormden voor Adriaan Seelen een uitgangspunt. Hij heeft zich in zijn ontwerp beperkt tot “boter-kaas- en eieren” . De oer-producten van het boerenbedrijf  en bovendien gekend als een spelletje wat iedereen kent en wel eens gespeeld heeft.

De plek bestaat uit drie afzonderlijke tafels, die elk een van de onderdelen van Boter, Kaas en Eieren uitbeeld. De zachte, ingedeukte boter. Het tafelblad waar de letters ‘K A A S ‘ in zijn gehakt en tot slot de tafel waarop het grote marmeren ei ligt. De tafels zijn van Belgisch hardsteen gemaakt.

De kunstpicknickplaats in beeld

Het picknickrecept

Kwark-kaastaart met olijven

Ingrediënten en bereiding:

7 plakjes bladerdeeg,  500 gram kwark,  5 eieren,  1 el maïzena,  50 g gesmolten boter,  50 g geraspte Hollandse geitenkaas, zout, peper, 2 tomaten ontveld en in stukjes, 150 g pimentolijven in plakjes, springvorm 24 cm.

Oven voorverwarmen op 190 graden en rol het deeg uit tot een cirkel van 30 cm. Bekleed de vorm met het deeg. Rand met vingers plooien. Roer de kwark, eieren, maïzena, boter, kaas, zout en peper tot een glad mengsel. Voeg de tomaten en olijven toe en doe het mengsel in de vorm. Bak de taart in de oven in 1 uur bruin. Laat deze in de vorm afkoelen.

Aanliggende routes

In de Oeverlanden zijn routes door staatsbosbeheer aangegeven.

 

Links

www.nationaallandschaphoekschewaard.nl

  • Adriaan Seelen tekende voor het ontwerp ’BOTER, KAAS EN EIEREN’.
  • 2010
  • In de Oeverlanden (APL-polder) nabij Strijensas.