Boterham

Het ontwerp

Uitgangspunt om te komen tot dit ontwerp is de relatie met de plek naast de molen van Goidschalxoord, een graanmolen. Van het product dat de molen oplevert, wordt brood gemaakt, vandaar een boterham. Bovendien kan  de grafische vorm van de Boterham met een kleine aanpassing ook verwijzen naar de bakkersmuts. Tot slot verwijst de boterham uiteraard ook naar het picknicken.

 

De kunstpicknickplaats in beeld

Het picknickrecept

Het ‘ultieme’ broodbakmachinerecept

Ingrediënten en bereiding:

Vloeibare ingrediënten: 1 ei, 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels honing, met water aanvullen tot 350ml. Droge ingrediënten: 500 gram Molenkorn* , 1,5 theelepel droge gist.

Vloeibare ingrediënten mengen en in het bakblik gieten. Doe de meel er bovenop, maak een kuiltje en doe de gist erin.  Zet het bakblik in de machine, kies het programma, stel de timer in en start.

* Molenkorn is een volkoren mix van de molenaar in Zuid-Beijerland waar al zout aan is toegevoegd. Gebruik je een ander (volkoren) meel, dan moet je zelf zout toevoegen.

Aanliggende routes

Fietsknooppuntensysteem. Tussen knooppunten 18 en 19

 

Links

www.nationaallandschaphoekschewaard.nl

www.molengst.nl

  • Erik Besteman is de grafisch vormgever met passie voor beeld die het ontwerp voor deze BOTERHAM maakte.
  • 2010
  • Goidschalxoordsedijk, Goidschalxoord, naast de molen.