Canontafel

Het ontwerp

De Canontafel die Sander Ros ontwierp is een bijzonder kunstobject met verschillende betekenissen. De vorm van de bank is puur, zoals een kind een picknickbank zou tekenen. Over de hele lengte van de bank, zo’, 41 meter, geeft een tijdbalk de geschiedenis van dit stukje van de Hoeksche Waard weer. Beginnend bij het ontstaan van de Numaspolder tot 2007, de bouw van het landschapscentrum waar deze bank op het terras staat.

“De lange picknickbank refereert aan de lange lijnen van het polderlandschap, het open karakter van de Hoeksche Waard en de verre einders en prachtige horizonten. “aldus Sander Ros. Aan basisschoolleerlingen vroeg hij vervolgens een mooi en een lelijk element van de Hoeksche Waard op te schrijven. Deze reeks van woorden geeft de canontafel een extra dimensie en zet picknickgasten aan het denken.

De kunstpicknickplaats in beeld

Het picknickrecept

 

Benodigdheden en bereiding voor 2 personen:

Besmeer 2 Hoeksche meergranen broodjes (met korrels) met roomboter en beleg het broodje met 30 gram rucola of 1 bakje tuinkers en 1 verse tomaat in dunne plakken. Maak hierbij een salade van 100 gram geraspte wortel, 4 radijsjes in plakjes, 1 stengel bleekselderij in smalle reepjes, 2 eetlepels yoghurtdressing met versgemalen zwarte peper en 2 kakelverse gekookte eieren in plakjes. Eet smakelijk!

Aanliggende routes

Fietsknooppuntensysteem (Het Nationaal Landschapcentrum vindt u tussen knooppunt 9 en 10)

Vanuit het Nationaal Landschapcentrum kunt u drie korte wandelroutes volgen.

Vanuit Numansdorp kunt u in het zomerseizoen varen naar Willemstad met het deltapontje

 

Links

www.nationaallandschaphoekschewaard.nl

www.hwl.nl

www.deltapontjes.nl

  • Sander Ros heeft getekend voor dit ontwerp. Hij ontwierp, namens architektenburo Roos en Ros, ook voor het Nationaal Landschapcentrum.
  • 2007
  • Veerweg 1c, Numansdorp, op het terras van het Nationaal Landschapcentrum