Hier = Nu

Het ontwerp

De tekst Hier is Nu is actueel, in alle tijden. Even stoppen met waar je mee bezig bent, even volledig bewust zijn van waar je NU bent, en daar even volledig van genieten. Alle beslommeringen even laten voor wat ze zijn. Vanaf de dijk is de tekst leesbaar, als je er bent vervalt het lezen, maar daarvoor in de plaats biedt het de mogelijkheid om er in de zon te zitten, te lezen, iets te eten, de route te bespreken etc.

Hoogteverschillen in de letters nodigen uit tot ongedwongen plaatsnemen, of door kinderen op te spelen.

De kunstpicknickplaatsen in beeld

Het picknickrecept

Recept Aardappel-Bleekselderijsalade

Ingrediënten en bereiding:
300 gram beetgare koude stukjes bleekselderij, (schoonmaken, harde draden eruit halen, kleine stukjes snijden en kort koken). Bewaar het loof, spoel het goed schoon. 400 gram gare blokjes aardappelen, van vastkokende aardappel, 1 fijngesneden frisse appel naar eigen smaak, 100 gram grof gehakte walnoten, 1 of 2 in ringetjes gesneden bosui, 400 gram bakje Hüttenkäse, gembersiroop.
Meng de beetgare koude stukjes bleekselderij met de Hüttenkäse en gembersiroop (naar smaak) door elkaar. Schep er dan de blokjes koude gare aardappel, appel, bosuitjes en walnoten door. Hak het schone loof fijn en meng dat door de salade. Zet ze koud weg, totdat u op pad gaat! Een pure frisse voedzame salade! Smakelijk eten.

Aanliggende routes

Fietsknooppuntensysteem. Bij knooppunt 1, buitendijks.

Vlakbij kunt u ook de Molenroute door Korendijk lopen

 

Links

www.nationaallandschaphoekschewaard.nl

www.ingridvandenoord.nl

Download hier de wandelroute Molenroute

  • Ingrid van den Oord, beeldend kunstenaar uit Piershil
  • 2013