Onder de Linde

Het ontwerp

Theo Verhoeff diende het ontwerp in voor kunstpicknickplaats ‘ONDER DE LINDE’. Theo Verhoeff is glaskunstenaar en heeft zijn kunde hierin ook verwerkt in het dak van de kunstpicknickplaats.

De monumentale lindeboom bij de ingang van het terrein van de Lindehoeve is geplant in 1912 en is de oudste en grootste in de Hoeksche Waard. Aanvankelijk vormde hij een paar met eenzelfde boom, die aan de andere zijde van de entree stond, zoals dat gebruikelijke was in de streek. Deze lindeboom bezweek echter na de watersnood in 1953. De lindebomen vormden voor Theo Verhoeff een inspiratiebron. De bladeren van de lindeboom die zijn ingelegd in het perspex dak van het ontwerp verwijzen naar deze lindebomen. De titel is dan ook geheel toepasselijk ‘Onder de Linde’ De vorm van het ontwerp verwijst naar een ouderwetse hooiberg, passend in de boerenerfsfeer van de Lindehoeve.

 

De kunstpicknickplaats in beeld

Het picknickrecept

Picknickbrood met Lindebloesemhoning

Ingrediënten en bereiding:

1 plat Turks brood, 4 handjes rucola of gemengde sla, 1 rolletje geitenkaas in plakken gesneden, geroosterde pijnboompitten. Dressing: 4 el. olijfolie, 1 el. balsamico azijn, 1 theelepel mosterd, 2 el. lindebloesem honing.

Snij het brood horizontaal door. Leg de sla en de in plakjes gesneden kaas op de bodem. Verdeel de dressing en de pijnboompitten hierover. Dek het geheel af met de bovenkant van het brood en snij het in punten.

Aanliggende routes

Fietsknooppuntensysteem. Tussen knooppunten 36 en 37.


 

Links

www.nationaallandschaphoekschewaard.nl

www.theoverhoeff.nl

  • Theo Verhoeff
  • 2012
  • Mookhoek 111, Mookhoek, naast boerderij de Lindehoeve