Onderdak

Het ontwerp

Het ontwerp “ONDERDAK” is van de  de firma Van Buren. Deze firma wordt gevormd door de beeldende kunstenaars Hanneke Piederiet en Gerard Bogaerds. Beiden woonachtig in de Hoeksche Waard en beiden met passie voor wat de Hoeksche Waard te bieden heeft.

De schuine wand van zwarte planken, potsysteem, biedt beschutting tegen de wind. De doorzichtige strook, vlak boven de tafelrand, maakt het mogelijk het uitzicht een breed kader te geven en geeft het gevoel niet opgesloten te zitten. De traditionele picknickbank aan een even traditionele tafel van geïmpregneerd hout hebben een dusdanige lengte dat bezoekers bij mooi weer in elk geval ook in de zon kunnen zitten.

Deze kunstpicknickplaats ligt naast een van de deelprojecten (het Piershilse Gat) die in het kader van het Hoekschewaards Vlietproject zijn gerealiseerd. In verschillende kreken in de Hoeksche Waard hebben steile oevers plaatsgemaakt voor natuurvriendelijke flauwe oevers met meer beplanting waar dieren beschutting,nestgelegenheid en voedsel kunnen vinden. Samen met de kleine natuurgebiedjes langs de kreken, de zogenaamde stapstenen, vormen deze oevers de verbindingen van het natuurnetwerk door de Hoeksche Waard.

 

De kunstpicknickplaats in beeld

Het picknickrecept

Piershilse Gat-verdarrie

Ingrediënten en bereiding:

Voor het Piershilse gat: één tulbandvorm, voor de verdarrie: een half pak pannenkoekmix , melk en ei (zie aanwijzingen pak), verschillende groenten van het seizoen, 4 à 5 eetlepels mosterd, zout, peper en kruiden naar eigen Hoeksche Waardéring.

Vet de Piershilse gatvorm  in met olie. Verwarm de oven 10 min. voor  (200 graden) met de vorm erin. Maak de groentetroep ( wassen, snijden en roerbakken)( bonen en/of bieten eerst beetgaar koken). Op smaak maken met peper, zout en kruiden. Maak het beslag en klop de mosterd daar doorheen. Haal de Piershilse gatvorm uit de oven. Pas op, want  het is een hete donder. Gooi   de  groentetroep  in  de vorm . Giet het beslag  rond het gat. Zet het geheel in de oven en  laat het  30 tot 35 min. bakken. Af laten koelen en dan de vorm omdraaien om de gatverdarrie te lossen. Voor veilig vervoer:   Laat de verdarrie zijn Piershilse gatjasje gewoon nog even aanhouden.

Aanliggende routes

Varen: Korendijkroute binnendijks

Fietsknooppuntensysteem, tussen knooppunten 5 en 7.

 

Links

www.nationaallandschaphoekschewaard.nl

www.vlietproject.nl

  • Het ontwerp “ONDERDAK” is van de de firma Van Buren.
  • 2010
  • Sluisjesweg, Piershil. Tussen knooppunten 5 en 7