Roos

Het ontwerp

De kunstpicknickplaats van Marie Claire Gellings is geïnspireerd op een bloem, een roos. Maar het ontwerp is ook een spiraal, die staat voor beweging in het leven; soms volop in beweging, waardoor een rustpunt belangrijk is. Als een houten vlonder is deze ‘tafel’ opgebouwd als bladeren van een bloem. Een houten roos waar je in het midden het ultieme tweepersoonstafeltje vindt.

Deze kunstpicknickplaats ligt naast een van de deelprojecten die in het kader van het Hoekschewaards Vlietproject zijn gerealiseerd. In verschillende kreken in de Hoeksche Waard hebben steile oevers plaatsgemaakt voor natuurvriendelijke flauwe oevers met meer beplanting waar dieren beschutting nestgelegenheid en voedsel kunnen vinden. Samen met de kleine natuurgebiedjes langs de kreken, de zogenaamde stapstenen, vormen deze oevers de verbindingen van het natuurnetwerk door de Hoeksche Waard.

De kunstpicknickplaats in beeld

Het picknickrecept

Ingrediënten en bereiding:

12 verse Oost-Indische kersbloemen bloemen, 1/2 kopje blaadjes, 4 hardgekookte eieren, 1 eetl. Fijngesneden peterselie, 2 eetl. mayonaise, 2 eetl. olie, 1 eetl. azijn, peper en zout.

Was de bloemen en laat ze drogen op keukenpapier. Maak een mengsel van de fijngewreven eieren, fijngesneden peterselie en de mayonaise. Maak op smaak met peper en zout en vul er de bloemen mee en besprenkel ze met een mengsel van olie, azijn, peper en zout en leg de gevulde bloemen op de blaadjes. Serveer onmiddellijk.

Ook lekker: Sashimi van tonijn en bloemen

160 gr. verse tonijn - sojasaus - wasibi - eetbare bloemen.

Snijd de tonijn in 8 porties van ieder 20 gr en garneer met de eetbare bloemen. Serveer ze met een mengsel van sojasaus en wasibi.

Aanliggende routes

Oost Middelweg, Numansdorp (tussen fietsknooppunt 10 en 26).

 

Links

www.nationaallandschaphoekschewaard.nl

www.vlietproject.nl

  • Marie Claire Gellings, beeldend kunstenaar
  • 2010
  • Oost Middelweg, Numansdorp (tussen fietsknooppunten 10 en 26)