portal_bg

Vaartochten rond Tiengemeten in september en oktober

Het hoogseizoen op Tiengemeten nadert zijn einde. Maar ook in het najaar is Tiengemeten zeer de moeite waard.
Vanaf het water krijg je een heel andere, bijzondere natuurbeleving van het eiland. Stap aan boord bij gastheer Huib Bijl en geniet van een bijzondere beleving vanaf het water. Er zijn drie vaartochten in het najaar:

Rondje Tiengemeten
Op 2 september tussen 13:00 en 15:00 uur vaart de salonboot Heicondias een rondje om Tiengemeten.
Je wordt vergezeld door een vrijwillige boswachter van Natuurmonumenten die je van alles kan vertellen over Tiengemeten.
Met een beetje geluk zien we de zeearend! We varen over het Vuile Gat langs de Tiendgorzen en om de westpunt van Tiengemeten heen. Vanaf het water heb je een mooi beeld van het eiland en de plek waar het Haringvlietwater Tiengemeten binnenstroomt. Na de vaartocht kun je Tiengemeten nog zelf gaan verkennen.

Vaartocht in de schemering
Op 9 september en 1 oktober word je verwelkomd met een kopje koffie of thee met Tientje koek. Ervaar de schoonheid van de natuur vanaf het water tijdens deze gezellige vaartocht die 2,5 uur duurt. En als de weergoden gunstig gezind zijn, zul je de zon weg zien zakken boven het weerspiegelende water, een schouwspel dat je niet snel zult vergeten.

Aanmelden

Als je mee wilt, is vooraf aanmelden noodzakelijk. Dit kan via de website van Natuurmonumenten www.natuurmonumenten.nl/tiengemeten (bij activiteiten). Op deze site vind je alle benodigde informatie over tijden, prijzen, startlocatie etc. Voor leden van Natuurmonumenten geldt een kortingstarief!

Kijk voor alle informatie op www.natuurmonumenten.nl/tiengemeten.
De verschillende vaartochten, inclusief alle benodigde informatie, vind je onder het kopje Activiteiten.

 

bijdrage