portal_bg

Wandeltips

Schoeisel

Wie gaat wandelen doet er goed aan om stevige schoenen aan te trekken. Bij sommige routes zijn laarzen ook geen overbodige luxe.

Teken

Zorg in het tekenseizoen voor een lange broek en lange mouwen of gebruik een middel tegen teken. Controleer thuis uw huid op teken. Kijk voor meer informatie op www.tekenradar.nl

Eten en drinken

Zorg bij warm weer voor voldoende vocht/water en maak een tussenstop bij één van de steqi’s of kunstpicknickplekken om bij te komen en van het uitzicht te genieten. En natuurlijk start of eindigt u uw wandeling bij dat leuke restaurant of die leuke theetuin voor een kopje koffie mét of voor een heerlijke lunch of diner.

Wandelen met de hond

Heeft u een hond? De uitgestrekte polders lenen zich prima voor een lange wandeling met uw viervoeter. De gemeenten in de Hoeksche Waard hanteren een hondenbeleid. Zo zijn er kaarten beschikbaar waarop ingetekend staat waar u uw hond al dan niet aangelijnd kunt uitlaten. Voor de meest actuele informatie verwijzen wij u naar de websites van de gemeenten.

Ook in natuurgebieden gelden regels. Wilt u weten of u uw hond kunt meenemen naar een van de natuurgebieden in de Hoeksche Waard? Kijk dan op de websites van Natuurmonumenten of Staatsbosbeheer

bijdrage